Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://meramatml.meb.k12.tr
Adres : Sahibiata Mahallesi Şair Fahri Sokak No 2 Meram/ KONYA
VİZYON : Vizyonumuz Öğrencisi, öğretmen kadrosu ve eğitim hizmetleri ile bu sektörde model oluşturan, tanınan ve tercih edilen örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Bilim ve teknoloji ışığında mesleki bilgiye ve iletişim becerisine sahip, humanist, gelişim ve değişime açık, bilgiyi beceriye dönüştürebilen, disiplinli, çalışkan, insan haklarına saygılı, kaliteli hizmet veren bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz başta Karete-Do, atletizim, ve Kros olmak üzere çeşitli spor dallarında gerek Konya gereksede Türkiye çapında derecelere sahiptir. Ayrıca sürekli yenilenerek devam eden Avrupa Birliği Projelerini başarı ile sürdürmektedir.

Öğretim Şekli :okulumuzda tekli öğretim şekli uygulanmaktadır.
Saatler : Derse 08.30 da başlamakta olup, 12.30 ogle arasina cikmakta, 13.15 ogrencileriniz derse girmekte, Anadolu kismindaki ogrdncilerimiz 15.35 cikmaktadir . Teknik ogrencilerimiz ise ders programlarina göre 17.15 ve 16.25 de okuldan çıkmaktadırlar.
Isınma : Okulumuz merkezi kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.
Servis : Servis Mevcut Değildir.
Ulaşım : Konyanın her semtinden tek vasıta ile ulaşılabilinecek mesafede olup önünden birçok otobüs ve dolmuş geçmektedir. Tam önünde otobüs durağı, 1km ötesinde tranvay durağı mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Sahibiata Mah. Atatürk Cad. Şair Fahri Sk. No2 Meram/ KONYA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il ve ilçe merkezinde bulunmaktadır. Atatürk anıtının karşısında, Devlet Tiyatrosunun yanındadır.
Kontenjan Bilgileri : 170 Öğrenci
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Üniversiteye Öğrenci yerleştirme yüzdemiz %63 dür.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :