Kurum Adı : Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://meramatml.meb.k12.tr
Adres : Abdülaziz Mah. Atatürk Cad. Şair Fahri Sk. No2 Meram/ KONYA

VİZYON
Vizyonumuz Öğrencisi, öğretmen kadrosu ve eğitim hizmetleri ile bu sektörde model oluşturan, tanınan ve tercih edilen örnek bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON
Bilim ve teknoloji ışığında mesleki bilgiye ve iletişim becerisine sahip, humanist, gelişim ve değişime açık, bilgiyi beceriye dönüştürebilen, disiplinli, çalışkan, insan haklarına saygılı, kaliteli hizmet veren bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Okulumuz başta Karete-Do, atletizim, ve Kros olmak üzere çeşitli spor dallarında gerek Konya gereksede Türkiye çapında derecelere sahiptir. Ayrıca sürekli yenilenerek devam eden Avrupa Birliği Projelerini başarı ile sürdürmektedir.

Öğretmen Sayısı : 92
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1150
Öğretim Şekli : okulumuzda ikili öğretim şekli uygulanmaktadır.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Ders sabahçı gruplar için 08.00 da başlamakta olup, ders programına göre 14.00 yada 14.45 bitmekte Öğleci guruplar için ise yine ders programına göre 11.50 başlamakta, 17.50 da bitmektedir.
Derslik Sayısı : 23 Atölye-İşlik Sayısı : 20
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Okulumuz merkezi kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il ve ilçe merkezinde bulunmaktadır. Atatürk anıtının karşısında, Devlet Tiyatrosunun yanındadır.
Ulaşım : Konyanın her semtinden tek vasıta ile ulaşılabilinecek mesafede olup önünden birçok otobüs ve dolmuş geçmektedir. Tam önünde otobüs durağı, 1km ötesinde tranvay durağı mevcuttur.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Abdülaziz Mah. Atatürk Cad. Şair Fahri Sk. No2 Meram/ KONYA

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR