MERAM ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

KONYA MERAM ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Kız Teknik Öğretim Müdürlüğü emri ile 1936 yılında şimdiki “İsmet Paşa İlkokulunda”, “Akşam Kız Sanat Okulu” adı altında eğitim-öğretime başlamıştır. Dikiş, nakış, çamaşır, yemek ve pişirme dersleri 2(iki) yıl süre ile ilkokul mezunlarına öğretim vermiştir.

1944 yılında okulun adı “Konya Kız Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu” olarak değişmiştir. İlkokul mezunları kayıt yapılarak 5(beş) yıl öğrenim görmeleri sağlanmıştır.

1960-61öğretim yılında “Kız Sanat Orta Okulu”, Kız Enstitüsü bünyesinde açılmıştır.1961 yılında İsmet Paşa İlkokulundan ayrılarak, bugünkü binasına taşınmıştır.

1963-64 öğretim yılında “Kız Enstitüsü” olan okulumuza ortaokul mezunları alınarak öğretim süresi 3(üç) yıla çıkarılmıştır.

Okulumuza bağlı olarak 1969 yılında “Uygulama Anaokulu” faaliyete geçmiştir. Ancak bu okul, binamızda yer olmadığı için Yonca Apartmanının bir dairesi Bakanlığımız tarafından kiralanmış ve 4(dört) yaşını dolduran 15(on beş) öğrenci ile eğitime başlamıştır.

1974-75 öğretim yılında okulumuzun ismi “ Kız Meslek Lisesi” olmuştur.

1975-76 öğretim yılında okul bahçesine Bakanlığımız tarafından yaptırılan “Pratik Kız Sanat Okulu ve Uygulamalı Anaokulu” binasıyla beraber okulumuz daha rahat bir öğretim sürdürmüştür. Yonca Apartmanından okulumuz bahçesindeki binasına taşınan Uygulamalı Anaokulu 25 (yirmi beş) öğrenci alarak eğitime devam etmiştir.

1976 yılında okulumuza bağlı olarak faaliyet gösteren Akşam Kız Sanat Okulunun adı “Pratik Kız Sanat” olarak değiştirilmiştir. Bu dönemde okulumuz bünyesinde “Kız Meslek Lisesi, Kız Sanat Ortaokulu, Uygulamalı Anaokulu ve Pratik Kız Sanat Okulu” faaliyet göstermiştir.

1988 yılında okulumuz iki sipariş atölyesi ve bir döner sermayeye sahip olup 138 öğretmen, 7 idareci, 8 memur ve 12 müstahdem görev yapmıştır. Bu dönemde öğrenci sayısı 1573’tür.

1991yılında 135 öğretmen, 8 idareci , 8 memur  ve 10 müstahdem görev yapmıştır.     3 sipariş atölyesi ile döner sermaye üretime devam etmiştir. Bu dönemde öğrenci sayısı ise 1356’dır. Aynı zamanda 3553 sayılı M.E.B Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün emri ile “Kız Teknik Lisesi”, “Kız Meslek Lisesi” bünyesinde açılmıştır. Kız Teknik Lisesine 50 öğrenci kayıt edilerek hazır giyim atölyesi açılmıştır.

1992 yılında 245 sayılı T.T kararı ve K.Y.Ö.G.M emri ile “Geleneksel Türk Sanatları Kız Meslek Lisesi”  açılmıştır. (Grafik ve seramik alanları eğitim vermiştir.)

1996 yılında 141 sayılı genelge ile Kız Meslek Lisesi bünyesinde “Anadolu Kız Meslek Lisesi” açılmıştır. Bilgisayar, Büro Yönetimi ve Sekreterlik ile Hazır Giyim alanları açılmıştır.

1998 yılında 71 sayılı karar ile K.T.Ö.G.M emri ile “METGE” projesi kapsamında alan ve bölüm programları açılarak vasıfsız ve işsiz kişilere meslek öğretilmiştir.

2001 öğretim yılında 2001/20 sayılı Konya İl Milli Eğitim Ad Verme Komisyon kararı ile “Konya- Meram Atatürk Anadolu Meslek Lisesi ve Konya-Meram Atatürk Meslek Lisesi” ismini almıştır. 2004 yılında okul bahçesindeki kooperatif kaldırarak bina içine alınmıştır.

2005 öğretim yılında “Meram Atatürk Anadolu Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi” ismini alan okulumuzda halen eğitim- öğretim devam etmektedir.

31.12.2008 tarihinde okulumuz; “ Meram Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi” adını almıştır.

2014 Mayıs ayında ise “Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” adını alarak eğitim öğretim hizmetlerine bu ad ile devam etmektedir.

Halen okulumuz Konya- Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde;

A) Anadolu Meslek Lisesi

B) Teknik Lise